Bij de Maneblussers

Op 9 september spoorden we naar Mechelen met onze vijfde-, zesde- en zevendejaarsleerlingen van Lassen, Hout en Elektriciteit.

Zodra we waren uitgestapt, wandelden we naar de Kruidtuin. Even genieten van een rustig momentje in het park ter voorbereiding van onze actieve dag.

Maneblussers opgepast! SILA is on the road! Met de ganse horde marcheerden we door de binnenstad en over het Dijlepad: een fraai houten wandelpad op het water. Na een fikse stadswandeling werd het tijd voor een hapje en een drankje. Vooral de ‘big M’ kreeg er een piekuurtje bij.

In de namiddag bezochten we de Sint-Romboutstoren met de verschillende ruimten waaronder de kraankamer, de smidsekamer, de klokkenkamer, de uurwerkkamer, de beiaardkamer met 49 klokken en de askelder. 538 treden later stonden we op een hoogte van 97 meter uit te blazen op de skywalk om daarna te genieten van het uitzicht over Mechelen en omstreken. Een straalblauwe hemel met felle zon bezorgde ons een adembenemend vergezicht. Zelfs het Atomium schitterde in onze ogen.

Natuurlijk mocht een boottochtje op de Dijle niet ontbreken. Onder de warme zonnestralen genoten we van de rust op het water en de charmes van de stad. Een wandelingetje over de braderie en een terrasje in de zon, maakten de dag compleet. Wat mij betreft een geslaagde start voor en door de leerlingen en collega’s van onze graad. What a team!

2016-instapdag-9-september-147