Slow reading

Naar aanleiding van de grote voorleesweek eind november probeerden de leerlingen van 1nW het concept ‘slow reading’ uit. Dit is een sessie waarbij alle externe prikkels zoals gsm, computerschermen, geluiden, … uitgeschakeld worden en er rustig gelezen wordt met een lekker drankje.

Ze brachten kussens, dekens en leesmateriaal mee dat ze ‘wilden’ lezen. Dat willen is natuurlijk heel belangrijk. Ze nestelden zich met hun boek, warme chocolademelk en donut, ademden vijf keer diep in en uit en begonnen eraan.

De bedoeling van slow reading is dat ze traag lezen, als het ware elk woord proberen op te slorpen, hierover nadenken En hier van genieten.

Deze methode is de laatste jaren erg in trek omdat er alleen maar positieve gevolgen aan gekoppeld worden. Het bevordert concentratie, begrip en is erg heilzaam voor stress.

Na een uurtje werden de boeken dichtgedaan en werd er nog even nagedacht over wat ze nu precies gelezen hadden. Hierop volgde een klasgesprek waarbij ze hun bevindingen deelden en werd er hopelijk een nieuwe, gezonde hobby gestart.