Ondernemers voor de klas

De leerlingen van 6 Wetenschappen-wiskunde kregen vandaag een ondernemer voor de klas. Jan Pinxteren, voormalig directeur bij Genzyme en nu actief als lector aan de Arteveldehogeschool, kwam zijn expertise en persoonlijke carrière met veel enthousiasme toelichten.

Ook in andere studierichtingen waren er ondernemers te gast. Zo gaf Johan Van Loo een boeiende sessie aan 6ET en 6EW over hoe hij op jonge leeftijd ondernemer werd. Hij is CEO van o.a. Van Loo projects en Tervia’s. Een reactie van een leerling na de sessie:

‘”We hebben echt veel bijgeleerd. Bijvoorbeeld dat je als ondernemer risico’s moet durven nemen, lange dagen moet werken en altijd bereid zijn om te onderhandelen met verschillende partijen. Ik snap dat je dit enkel kan volhouden als je het echt graag doet.”

Kristof Jennes, leerkracht
Hedwige Vangerven, graadcoördinator