Applaus voor de fietsers

Dikketruiendag is een symbolische actie die sinds 2005 op heel wat Vlaamse scholen en bedrijven wordt gevolgd. Ook in onze school ging vandaag de verwarming bewust een paar graden lager. Door een extra of dikkere trui aan te trekken heb je hier helemaal geen last van. Het resultaat qua energiebesparing en ook vermindering van CO2-uitstoot is wel aanzienlijk.

Om het tij echt te doen keren, is er uiteraard meer nodig dan enkel de verwarming wat zachter zetten. Zo  is er ook nog zoiets als de uitstoot van auto’s. Vandaar dat Dikketruiendag dit jaar in het teken staat van duurzame mobiliteit met Frank Deboosere als ambassadeur. Hij roept ons op om ook in de winter de auto te laten staan en met de fiets naar school of het werk te gaan.

Maandagochtend beet de leerlingenraad de spits af met applaus voor onze fietsende leerkrachten. Voor hen was dit een heel fijne start van de dag.

Woensdag zorgden applaus voor onze fietsende leerlingen, warme chocomelk en een stralend voorjaarszonnetje voor heel wat MOS-warmte. De geweldige omroepkunsten van Lieve Van Hirtum en Leen Mertens verdienen zeker een eervolle vermelding. Dampende bekers chocomelk gingen tijdens de pauze eerst aarzelend, maar uiteindelijk vlotjes van de hand. Top dat ook enkele leerlingenraad’ers mee de handen uit de mouwen staken.

Vicky Leemans