Onvergetelijke reis naar India

Nog op zoek naar de zotste schoolreis van je leven? Heb je even genoeg van al dat leren en wil je eens echt ervaring opdoen die je nooit zal vergeten? Dan is de uitwisselingsreis naar India zeker iets voor jou. Op school is er geen enkele reis waarvan je zoveel leert en waarbij je zoveel ervaring opdoet als de Indiareis. Dat is waarom we graag onze geweldige ervaring met jullie willen delen. Vegetarisch en megapikant eten, constant zweten en een hele andere cultuur leren kennen, dat kan allemaal in deze tien fantastische dagen India.

Onze geweldige reis begon op 10 november in Zaventem. Hoewel er toch wat traantjes van onze ouders vloeiden bij het afscheid, had iedereen er heel veel zin in. Op de luchthaven werd ons meegedeeld dat wij de 3000ste leerling mee hadden van het uitwisselingsproject. Dat zou bij onze aankomst in Mumbai een prachtige ceremonie worden. Maar wie is dan precies de 3000ste leerling? TUUR natuurlijk! Hij was de enige jongen die het aandurfde om met 27 meisjes tien dagen in het verre India te spenderen, dus hij was het zeker waard om de titel van 3000ste leerling op zich te nemen.

Roosjes en bloemenkransen

In de luchthaven werden we door de gastgezinnen hartelijk verwelkomd met roosjes en bloemenkransen. Ook al begon de vermoeidheid wat door te wegen, de blije gezichten verschenen nog altijd. Na vier vermoeiende, maar leuke dagen in ons gastgezin, kregen we na talloze toertjes door Mumbai ook rondleidingen op de prachtige en grote scholen. Na de onderdompeling in het warme Mumbai, waren we vast en zeker klaar voor een nieuwe uitdaging: het platteland en de Eco farm.

Je zou bijna vergeten dat je nog altijd in India was, want de Eco farm leek zich in een totaal ander land te bevinden. We zaten midden in de natuur waar alles ecologisch werd geteeld. Hier hebben we een nachtje doorgebracht, waarna we in de vroege uurtjes opstonden om een prachtige wandeling te maken. Sommigen reden zelfs op de ossenkar door de mist! Tijdens de wandeling mochten we koeien melken, rijst planten en leerden we vissen met stukjes deeg!

Panchgani

Na deze verwikkende dagen op het platteland, reden we in onze prachtige Rode Kruisbus verder naar het mooie Panchgani. Dat was weer totaal verschillend van de andere delen die we al gezien hadden van India. Hier was het veel kouder en was er opvallend minder verkeer. We logeerden in een soort internaat en beleefden superleuke avonden met de andere Indische leerlingen. We leerden hun traditionele dansen, zongen uit volle borst mee met hun liedjes, proefden van de Indische keuken, probeerden enkele kunstvormen uit en leerden hun boeiende cultuur dus elke dag beter kennen.

De leerkrachten en leerlingen van de bezochte scholen namen ons keer op keer weer mee naar gezellige marktjes, prachtige uitzichten, leuke cultuurshows en nog veel meer. Juist daarom vlogen we jammer genoeg op 19 november met een dubbel gevoel maar met mooie herinneringen terug naar ons koude Belgiëlandje.

Dat is natuurlijk nog niet eens de helft van wat we allemaal hebben gedaan in India. We zouden nog veel meer kunnen vertellen over onze reis, maar al het leuke moet je natuurlijk zelf ontdekken. We verzekeren je alvast veel plezier, nieuwe vrienden een prachtige cultuur die je vast en zeker versteld doen staan. India is de reis van je leven die je nooit zal vergeten.

Wil je meer lezen over de reis naar India zelf? Lees dan zeker de blog van de eerste tot de laatste dag op stienbellekens.jouwweb.be.

         

Stien Bellekens (6Sa), Marthe Biesemans (6Sa) en Jill Van Doren (6HW)