5Sa ruimt 6 zakken zwerfvuil op

De leerlingen van 5Sa trokken op 28 maart Westerlo in voor hun vrijwilligersdag. Ze kozen ervoor om zich in te zetten voor het milieu door een zwerfvuilactie te houden.

Met hun afvalgrijpers in de aanslag, gingen ze op pad. Na slechts enkele minuten hadden ze de smaak al te pakken en besloten ze er een competitie van te maken. Afval werd gevonden in alle soorten en maten: honderden sigarettenpeuken, blikjes, papiertjes, glazen flessen, hondenpoepzakjes, plastic flessen … noem maar op! Gegrepen door de competitiedrang, sprongen sommigen wel over beekjes, doken ze tussen de struiken en kamden ze uitvoerig een stuk van het bos uit.

Na een dikke twee uur afvalruimen, had de klas wel zes vuilzakken afval opgeruimd. Voldaan brachten we de afvalzakken naar het gemeentehuis, waar we van het onthaal een bemoedigende schouderklop kregen. Zo was Westerlo toch weer een beetje meer afvalvrij.

Lieselotte Wouters, klasleerkracht 5Sa