Straffe getuigenis tijdens verkeersproject

Een getuigenis van moeder en dochter hield de zesdejaars van alle scholen van Westerlo drie dagen achtereen muisstil in veiligheidscentrum de Marly in Westerlo. De getuigenis maakte deel uit van het project weekendongevallen waaraan onze school van woensdag tot vrijdag deelnam.

De Lokale Politie Zuiderkempen en de Westelse scholen organiseren het verkeerseducatieve project al voor de vijftiende keer. De leerlingen kunnen in kleine groepen het effect ervaren van alcohol en drugs in het verkeer. En ze ondervinden aan den lijve wat de risico’s zijn van snelheid en het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Maar daarnaast was er ook de getuigenis van Lieva Vervoort en haar dochter Eline Bosman. Twee jaar geleden verloor Lieve beide benen toen ze werd aangereden door een dronken chauffeur. In plaats van boos of verdrietig te zijn, steekt ze sinds het ongeluk haar energie in positieve dingen en probeert ze jongeren te sensibiliseren. En daar slaagt ze met brio in als we afgaan op het applaus dat ze van de leerlingen kreeg.

Jan Valgaeren