Werelddag in 23 workshops

 

In de Bovenschool was het donderdag 9 mei Werelddag. Een knap initiatief van enkele bezielde leerkrachten van de derde graad T2, dat dit jaar ook op de belangstelling kon rekenen van de derde graad theorie.

Het concept is simpel en complex tegelijkertijd. Geef de leerlingen een mooie mix van luister- en doe-activiteiten rond diversiteit en cultuur. Nodig 23 experts uit die zich volledig smijten in 23 workshops. En zorg ervoor dat alles naadloos in elkaar past. Il faut le faire.

Of vraag het gewoon zelf aan de leerlingen die een protestsong mochten schrijven met blueszanger Guy Verlinde wat zij ervan vonden. Of aan de meisjes en jongens die in de parketzaal van het zwembad zich fantastisch amuseerden bij het Bollywooddansen, of aan schrijfster Gaea Schoeters en fotografe Trui Hannoulle die kwamen vertellen over hun reis naar Afghanistan met de motorfiets, of aan Guy Vernelen met zijn djembĂ©workshop, of aan street artist en slam poet Younes VDBRoeck, …. Of, wacht gewoon af en misschien kun jij volgend jaar ook meegenieten van de Werelddag.

Tot dan.

Jan Valgaeren