Luikse weetjes

4EE, 4EM, 4E en 4M maakten op 3 oktober een studiereis naar Luik in het kader van de lessen Frans en techniek.

In de voormiddag kregen ze een rondleiding in het megalomane station van Luik-Guillemins.  Meneer Van Lommel pakte uit met adembenemende cijfers en feiten over dit peperdure, maar superknappe station. Wist je trouwens dat er bijna geen zitbanken mogen staan op de perrons, omdat architect Calatrava vond dat ze lelijk zouden ogen?  Het is dus een prachtige constructie, een hedendaagse kathedraal, die eigenlijk voor de reizigers helemaal niet zo comfortabel is. Zo ben je bijvoorbeeld ook beschut tegen de regen dankzij de koepel, maar de koude wind blaast continu op de perrons en je kunt nergens schuilen voor de kou.

Daarna wandelden de leerlingen in de regen naar het stadscentrum. Gelukkig brak toen de zon door.  Daar konden ze iets eten en speelden ze een stadsspel om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.  La Montagne de Bueren mocht natuurlijk niet ontbreken en onze leerlingen  hebben de 374 trappen allemaal bestegen om te genieten van het uitzicht over deze gezellige stad.

Marianne Slaets, leerkracht