Naar de Wereldwinkel

In het kader van de lessen bedrijfseconomie bezochten de leerlingen van het derde jaar Ondernemen & IT op 16 oktober de Wereldwinkel in Westerlo.

We werden hartelijk ontvangen door mevrouw Demaeght en twee andere vrijwilligers. We kregen uitleg over het ontstaan en de werking van Oxfam-Wereldwinkels. Voor we naar de zolder gingen voor meer uitleg, mochten we een kijkje nemen in de winkel om te ontdekken welke fairtradeproducten er verkocht worden.

Boven kwamen we meer te weten over fair trade. We bekeken een filmpje van hoe er van de cacaobonen bij de boeren in het Zuiden fairtradechocolade gemaakt wordt. Onze leerlingen mochten ook mogen proeven van fairtradechips, (h)eerlijke chocola en een lekker fruitsapje drinken. Tot slot losten ze nog een rebus op.

Het was een leerrijke uitstap en we weten nu waarvoor fair trade staat.

Miggy T’Sijen, leerkracht