Soudalmanager Vandervelden voor de klas

Donderdag 16 januari begon voor ons, leerlingen van 5 en 6 Economie, anders dan normaal. De leerkrachten zochten achteraan een plaatsje, want voor de klas stond er een ondernemer. Jurgen Vandervelden, director corporate development van Soudal kwam ons twee uur lang vertellen over het gigantische bedrijf, opgericht door zijn schoonvader.

Als sponsor van KVC Westerlo, cyclocross- en wielerwedstrijden is Soudal zeker geen onbekende in onze streek, maar het bedrijf is ook internationaal actief.

Soudal is een Belgische producent van onder andere lijmen en siliconen, met hoofdzetel in Turnhout. Met een omzet van meer dan 800 miljoen euro en meer dan 3000 medewerkers actief in meer dan 44 landen mag je – zelfs met Kempense bescheidenheid – stellen dat dit familiebedrijf een succesverhaal met internationale allures is. Baron Vic Swerts, oprichter van het bedrijf en bijna 80 jaar oud, komt nog elke dag langs.

Na een indrukwekkende voorstelling over de onderneming en haar vestigingen wereldwijd, kregen we ook nog uitgebreid de kans om vragen te stellen.

Als afsluiter had Jurgen Vandervelden vooral voor de laatstejaars een mooie boodschap: “Ook al weet je nog niet exact wat je wilt, mik altijd hoog genoeg.” En wie weet staat er zo over enkele jaren wel iemand van onze economiestudenten als ondernemer voor de klas …

Marie-Charlotte uit 6ET