Herbruikbaar materiaal @ SILA

We zien tegenwoordig steeds vaker herbruikbare spullen opduiken op de speelplaats: brooddozen, drinkbussen, noem maar op. Maar wat zijn de voordelen hier nu juist van? Is het enkel een trend of zal dit verschijnsel blijven?

Enkele jaren geleden bekeken mensen je een tikkeltje raar als je een drinkbus gebruikte, maar nu met de savetheturtlesmentaliteit zijn ze onmisbaar geworden. Vele leerlingen van onze school gebruiken dagelijks een brooddoos. Toch zijn er nog enkelen die eerder gebruikmaken van aluminiumfolie, waardoor men dagelijks onnodig afval creëert.

Herbruikbaar materiaal is niet enkel beter voor het milieu, maar ook leuk om te personaliseren naar je eigen stijl: je naam er op laten drukken, een gekke tekening, het kan allemaal. Ze zijn handig weg te bergen en zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat je boterhammen niet worden geplet in je boekentas.

Conclusie: kies voor herbruikbare spullen, bespaar je de moeite om naar de vuilnisbak te lopen en help het milieu.

Talia De Telder, 6OMC