Taalstrijd in Brussel

Elf zesdejaars en twee leerkrachten trokken woensdag 5 februari naar de Brusselse campus Toegepaste Taalkunde van de KULeuven. Zij namen deel aan de taalwedstrijd Frans, Engels, Duits en/of Nederlands.

Onze leerlingen werden getest op luister- en leesvaardigheid, grammatica en woordenschat. Ze schreven ook nog een uitgebreid essay in de doeltaal. Voor het taalexamen Nederlands dienden ze een column te schrijven.

Ze hebben enthousiast hun beste beentje voorgezet! Benieuwd of ze kunnen doorstoten naar de tweede rond op 18 maart. Thumbs up! We zijn nu al fier op de prestatie en inzet van onze deelnemers: Amélie Bens (6EW), Talia de Telder (6OMC), Marie-Charlotte De Vos (6ET), Brent Dioos (6OMC), Britt Laeremans (6LW), Daria-Maria Popa (6LT), Wannes Van Daele (6LT), Julie Van Dingenen
(6OMC), Britt Van Hout (6OMC), Jens Van Reet (6OMC) en Kaat Verbist (6EW).

Ann Everaert