Negen weken SILAchallenges

Tijdens de eerste, toch wel beetje trieste week van de lockdown kwamen we op het idee om de SILAchallenge in het leven te roepen. Een spel waarbij we alle leerlingen van de Bovenschool wekelijks drie uitdagingen zouden voorschotelen, met als doel hun gedachten een beetje te verzetten in deze vreemde tijd. De challenges waren sportief, creatief, een beetje gek, maar altijd keileuk! Meespelen was uiteraard vrijblijvend, maar er werd vaak massaal deelgenomen aan het spel. Er vormde zich al snel een groep diehards die geen uitdaging uit de weg gingen.

Negen weken lang gaven onze leerlingen het beste van zichzelf. Zo gingen ze op zoek naar ‘het geluid’, maakten ze memes over het leven zonder SILA, werd er gesport met rollen toiletpapier … Elke week werd er een winnaar gekozen en zij werden getrakteerd op een aan-huis-geleverde snoepzak die onze leeronderneming Lanthé maakte. We hebben ons ontzettend geamuseerd met de organisatie van de SILAchallenge en stonden versteld van hoe onze leerlingen zich van hun moedigste en zotste kant toonden. Als bedankje naar hen toe mochten ze tijdens de laatste challengeweek ons een keer uitdagen. We hielden ons hart vast voor wat zou volgen, maar gelukkig bleef het braaf en haalbaar.

Tijdens de negende, en laatste, week daagden we ook onze collega’s uit om deel te nemen aan drie challenges. Blijkbaar hadden velen het te druk met LIVE sessies, online-opdrachten en verbeterwerk, want de strijd om de winnaarstitel barstte minder hevig los dan verwacht. Toch vonden enkele enthousiastelingen de tijd en moed om zich ook een keer te smijten en zo eindigde de SILAchallenge met negen verdiende winnaars onder de leerlingen, en één leerkracht die in de prijzen viel.

We ronden ons initiatief af door nog eens een héél dikke en welgemeende merci te zeggen aan alle leerlingen die ons hebben doen lachen met hun gekke inzendingen, doen verbazen met hoe creatief ze aan de slag gingen met de challenges en ons regelmatig hebben ontroerd door lieve berichtjes.

MERCI MERCI MERCI!

Liefs vanuit ons kot

Het SILAchallengeteam