Brief aan mezelf binnen 10 jaar

Julie Van Dingenen van 6OMC schreef een brief naar zichzelf. Een brief die ze over tien jaar opnieuw lezen kan tijdens de klasreünie op het OSLA-lustrumfeest. Een brief over de lockdown en de toekomst, over afgelastingen en leuke herinneringen. Een tijdscapsule zo leuk geschreven dat we hem graag met jullie willen delen. 

Liefste 27-jarige (of 28-jarige, wiskunde is nooit mijn sterkste kant geweest),

Ik vind het nogal moeilijk om nu iets neer te pennen. Iets wat ik echt niet vaak zeg. Ik heb géén idee wat de toekomst zal brengen. Ik ben (op dit moment) niet echt iemand die veel over de toekomst nadenkt of al op voorhand dingen plant (zoals je je ongetwijfeld nog kan herinneren van de vele impulsieve beslissingen).

Eerst en vooral wil ik je vragen of je nu E-I-N-D-E-L-I-J-K iets hebt gedaan aan dat uitstelgedrag. Ik zeg het je, het is nu weer twee uur ’s nachts omdat ik, surprise surprise, was vergeten om dit te schrijven. Bij deze hoop ik dus dat binnen 10 jaar mijn wallen wat zijn geminderd :-).

Ook weet ik niet of je je nog iets herinnert van de lockdown en de quarantaine? Nee? (Het was weer te denken.) Wel kort samengevat, het suckt! Alles waar ik naar uitkeek, is afgelast! Mijn galabal en de proclamatie (the whole experience, althans). Ook alle fuiven, festivals, reizen en uitstapjes met de vrienden zijn afgelast. Er zijn wel wat alternatieven, maar een alternatief is maar een alternatief. Een echte fuif of met de groep kamperen aan de zee zou vele toffer zijn. Ik hoop echt dat het eerstejaarskamp doorgaat. Veel vrienden die ik nu heb moeten missen, gaan mee als begeleider.

Ik weet niet echt wat ik voor de rest van je verwacht (de verwachtingen zijn niet zo hoog, sorry :-p ). Ik hoop gewoon dat je nu wat minder shopt en wat meer spaart,(al is het maar dat mama wat minder op mijn kap zit). Hopelijk heb je bovendien leuke herinneringen aan je studententijd. Ik weet echt niet wat ik moet verwachten. Alles gaat door Covid-19 anders zijn, dus dat is best wel spannend. Ik kijk er erg naar uit. Ik wil zonder twijfel bij een studentenvereniging. Daar maak je echt zotte dingen mee.

Hou je goed!

Groeten uit 2020

Julie Van Dingenen (6OMC)