Nieuwe omgeving, nieuwe ervaring

Voor de tweede lockdown liepen de leerlingen van het zesde jaar Office management & communicatie stage in een bedrijf. Een nieuwe omgeving en een welgekomen afwisseling van de coronasleur van de afgelopen zes maanden. Warre Bollens werkplek tussen 28 september en 9 oktober was het gemeentehuis van Laakdal. Hoe het hem verging, lees je hier.

Warre: “Tijdens de stage was ik voornamelijk aan het onthaal te vinden. Daar worden mensen voortgeholpen en telefoons beantwoord, en ook administratie uitgevoerd, zoals de stock natellen, de post verdelen en digitaal inschrijven via het programma Excel. Aan het onthaal is er plaats voor twee personen. Er is ook een backoffice. Dat is de afdeling die ondersteuning biedt aan de dienstverlening, maar zelf geen direct contact heeft met klanten. In de backoffice worden ook de administratieve taken uitgevoerd. Hier heb ik de meeste tijd doorgebracht. Ook heb ik enkele dagen bij de dienst burgerzaken gewerkt. Hier was ik voornamelijk bezig met het opstellen of controleren van documenten die te maken hebben met rijbewijzen en paspoorten. Het was leuk dat ik ook op deze dienst gewerkt hebt, want dat zorgde voor voldoende variatie.”

Warre blikt tevreden terug op zijn stage. Warre: “Er was een toffe sfeer in het gemeentehuis en het personeel was heel vriendelijk en behulpzaam. Zo goed als alle taken kon ik zonder problemen uitvoeren, mede dankzij de goede uitleg die ik kreeg. Negatieve ervaringen heb ik niet. Ik heb mij op geen enkel moment ongemakkelijk of slecht gevoeld.”

Of hij de job later wil doen? Warre: “In het begin zag ik er wel een beetje tegenop, maar al bij al vond ik het een toffe en leerrijke stage. De stage is anders voorlopen dan ik had gedacht. Ik had verwacht dat ik meer telefoons moest beantwoorden. Ik heb ook ondervonden dat het voor mij nog iets te vroeg is om te gaan werken en dat ik niet in dit soort beroep wilt stappen. Een beroep met meer sport past beter bij mij.”

We wensen je een toffe job en veel succes in je carrière, Warre.