SILA schrijft ze vrij

De Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International is dit jaar omgeturnd tot een Schrijf-ze-VRIJweek. Het thema is ‘Vrij en Gelijk’. Wat betekent vrijheid? En wat is dan discriminatie? Met dat thema gingen de leerkrachten godsdienst tijdens de laatste week van januari in de Bovenschool aan de slag.

In het derde, vierde en vijfde jaar schreven de leerlingen naar de minister van Binnenlandse Zaken om etnisch profileren in België aan de kaak te stellen. De zesdejaars schreven een Engelstalige brief voor Zak Kostopoulos, een vermoorde LGBTQI (Engelse afkorting voor lesbian, gay, bisexual, transgender, red.) en activist uit Griekenland. Hij werd aangevallen in een juwelierszaak, opgepakt en een paar uur later overleed hij aan zijn verwondingen. Het onderzoek verliep slordig en was gebaseerd op vooroordelen. Ze willen dat de daders correct berecht worden. En daar lieten de leerlingen het niet bij. Ze maakten ook krijttekeningen op de speelplaats om hun steun te tonen.

Meer weten over deze actie? Surf naar: http://www.amnesty-international.be/schrijfzevrijdag