Sila for Life, de corona-editie

Laten we een dag vol spelletjes organiseren in een jaar waarin haast alle leuke dingen voor de leerlingen zijn weggevallen. Dat was het opzet van Sila for Life dit jaar. Vandaag kwam de derde graad aan de beurt, volgende week mag de tweede graad boeken en laptops verruilen voor spelletjes, raadsels koffiekoeken. De stralende zon en opfleurende gezichten spraken voor zich. Het deed ongelofelijk veel deugd bij leerlingen én bij leerkrachten.

Terwijl Sila for Life zich in het verleden toespitste op goede doelen zoals we die allemaal kennen, waren deze keer de leerlingen zelf het goede doel. Goed bekeken, want in een schooljaar waarin bijna alle buitenschoolse activiteiten en schoolreizen moesten sneuvelen door de coronamaatregelen, verdienden onze leerlingen dit dubbel en dik.

De dag begon met een ontbijt dat de leerlingen via raadsels moesten vinden. In klasbubbels en coronaproof was het daarna tijd voor spelletjes en een mysterieuze wedstrijd op Smartschool. In het laatste onderdeel moesten de leerlingen records proberen te breken en het opnemen tegen de andere klassen van de graad. Van een pingpongbal zo veel mogelijk in de lucht slaan tot pantoffelgooien. De ontknoping volgt op 20 mei. Maar eerst komt de tweede graad volgende week nog aan de beurt. Spannend!

Jan Valgaeren