Schrijf-ze-VRIJ 2022

Op vrijdag 11 februari deed onze MS weer mee aan de jaarlijkse Schrijf-ze-VRIJdag van Amnesty International Vlaanderen.

In de MS schreven we brieven naar de ambassade van de VS in Brussel. We vroegen hen een onderzoek in te stellen naar de verdwijning van Ciham Ali. Ciham is een Ethiopisch-Amerikaans meisje dat tien jaar geleden verdween in Eritrea. Zij was toen twaalf jaar.

In de BS vond er een Schrijf-ze-VRIJweek plaats. Hier schreven we voor Bernardo uit Guatemala. Omwille van zijn protest tegen een dam die zijn dorp zonder water zou zetten, kreeg hij zeven jaar cel na een schijnproces.

Over heel Vlaanderen deden 827 scholen mee aan deze Amnesty-actie. Dat zorgde voor tienduizenden brieven en kaartjes.

In onze school werden er maar liefst 2080 brieven geschreven: 1300 in de BS en 780 in de MS!

Een heel mooi aantal waarvoor we aan iedereen; leerlingen, leerkrachten en alle andere schrijvers een ongelooflijk dikke dankjewel willen zeggen! Dit resultaat hadden we nooit kunnen bereiken zonder de enthousiaste inzet van de collega’s die deze dag voorbereiden in hun lessen.

Wanneer we meer info zouden krijgen over eventuele resultaten of over de impact van deze actie, brengen we jullie natuurlijk op de hoogte.