Westhoek driedaagse

Klassen 5S, 5AI, 5OMC en 5SV hebben gedurende 3 dagen de ‘Westhoek’ ontdekt en dit ter land ter zee en in de lucht!

DAG 1 stond in het teken van herinneringseducatie. Zo bezochten we de grootste Britse militaire begraafplaats ‘Tyne Cot Cemetery’ en brachten we een bezoek aan het ‘In Flanders Fields museum’ in de heropgebouwde lakenhallen van Ieper.

In de namiddag brachten we een bezoek aan de dodengang en waande we ons zelf soldaat in een tocht door de loopgraven. Ook brachten we een bezoek aan Vladslo een Duitse militaire begraafplaats. Dag één werd prachtig afgesloten in Ieper waar om klokslag 20u de Last Post  werd geblazen onder de gewelven van de Menenpoort.

DAG 2 stond in het teken van sport en ontspanning. Voor ieders wat wils op deze avonturendag. Eens goed uitleven met paintball, voor de durvers een avonturentocht waar enkele leerlingen hun evenwicht verloren en kletsnat uit het water kwamen. Armspieren trainen in de raft en hogere sferen opzoeken in het hoogte parcours. De leerlingen hebben er van genoten en dit alles met de zon in volle glorie.

DAG 3 richting Rijsel om de Franse taal te testen. De leerlingen ontdekken de stad met een opdracht voor de les Frans, dwalend door de leuke straten en hier en daar een selfie als opdracht. Wat was het fijn om met deze groep op stap te zijn!

Wij hebben er allemaal van genoten.
Trotse begeleiders van de ‘Westhoek driedaagse’