Van Oostende over de Ardennen naar Keulen en Düsseldorf

Wie voor de Ardennen koos, ging voor avontuur en dat hebben ze geweten. Logeren in Vresse-sur-Semois, kajakken, paintballen, Semois zonder brug oversteken en een hoogteparcours stonden op het programma. En of het goed was , blijkt uit bijgevoegde foto’s. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.

De groep die Keulen en Düsseldorf bezocht, kon proeven van zowel natuur, avontuur als cultuur. Ze snoven de plaatselijke, gezellige sferen op, of dat nu te voet, met de boot of met de tram was. De neanderthaler, de Rijn, het Ludwig-museum, de technoband Kraftwerk, de Japanse wijk, het chocolademuseum… Keulen en Düsseldorf hebben geen geheimen meer voor hen! “Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei”. Ook zij moesten dus weer naar huis toe, maar gelukkig kunnen ze nog een tijdje nagenieten van deze fantastische driedaagse.

Wie voor een driedaagse naar Oostende koos startte met een stadsspel in de stad Oostende. Als echte spionnen verspreidden ze zich door de stad en probeerden ze contact te leggen met een Mysteriueze Opdrachtgever. Het was een felle strijd om de Mysterieuze Opdrachtgever te ontmaskeren.

Om terug op krachten te komen, konden ze genieten van een heerlijk driegangenmenu in het hotel. Daarna deed iedereen waar hij of zij zin in had. Sommige gingen nog wat rondkuieren in de stad, anderen namen een duik in het zwembad van het hotel.

Donderdag startten ze met een uitgebreid ontbijtbuffet, waarna ze richting Brugge vertrokken. Ze bezochten het chocolade- en het frietmuseum, uiteraard met de nodige proevertjes in beide musea.  Zo konden ze  ’s middags genieten van een heerlijke puntzak friet met bijhorende snack. Waarna ze onder een leuke lentezon de stad Brugge verder verkenden.

Op vrijdagvoormiddag reden 29 leerlingen en 3 leerkrachten met go-carts door Oostende. Namiddag keerden ze moe maar voldaan terug naar Westerlo. Op de bus was het heel stil en vielen vele oogjes dicht.

“Voor elk wat wils.
Maar vooral; genieten!”