Studie van het oog

De leerlingen van het 3de jaar natuurwetenschappen bestudeerden in november tijdens de lessen biologie de inwendige bouw van het oog.
Eerst deden ze een dissectie van een koeienoog. Zo ontleden ze de ooglens, het glasachtig lichaam en de oogzenuw. De werking van de ooglens werd onder de loep genomen. Dichtbij ondervonden de leerlingen dat een ooglens werkt als een vergrootglas en veraf verkleint ze het beeld en draait de lens dit beeld om. De leerlingen zochten dit zelf uit en zagen dus alles ondersteboven. Na deze studie leerden de leerlingen ook waarom een koe of kalf goed in het donker kan zien en vergeleken ze de bouw en werking van de ogen van een koe met die van het menselijk oog.

Een week later deed 3NW een labo uit waarbij ze als afsluiter de facetogen van de bij onder de microscoop namen. Dit leverde heel wat spectaculaire beelden op!

Duik mee in de wondere wereld van de wetenschap via de foto’s hieronder!