Een opfrisbeurt van formaat

September bood zich warm en uitdagend aan en “uitdaging” da’s het minste wat je over blok G kan zeggen… Vooral G022 – een minder gegeerd lokaal (en dan drukken we ons nog zacht uit) – kon wel eens een opfrisbeurt gebruiken!

Gedane zaken nemen geen keer en als uitdaging kon dit wel tellen!

Een uitdaging die de leerlingen van 5 en 6 BSO richting elektriciteit, lassen en hout met plezier aangingen. Elke dinsdag- en donderdagvoormiddag werkten ze, onder begeleiding van Gpe, aan de vernieuwing van dit lokaal.

Lassers en houtbewerkers werden schilders en de leerlingen leerden hoe ze silicone moesten kitten. Als de volgende groep weer aan de beurt kwam, zagen de leerlingen hoe G022 transformeerde in een modern en fris lokaal.

Plinten werden geplaatst, oude bekabelingen verwijderd, oude schakelaars vernieuwd. De nodige passtukken in hout werden vakkundig door de houtbewerkers aangepast en geplaatst.

Er was eveneens oog voor recuperatie: al het aanwezige meubilair mocht zomaar niet verloren gaan, we gingen de strijd aan tegen de afvalberg.

Met behulp van het magazijn van Kevin werd de oude bruine kast een hippe kast met extra nazicht voor het functioneren van de schuifdeuren.

Een oude houten plank met twee kapstokken ging mee over in de nieuwe kleurstijl en kreeg een plaatsje aan de tafel van de leerkracht.

Ook de bordattributen werden mee verwerkt op de zacht blauwgroene muur naast het bord.

Nu was het de beurt aan de ramen en de gordijnen. De oude folie op het glas moest worden verwijderd: licht en fris was de boodschap! Het gebroken glas werd doorgegeven aan de technische dienst en zal nog vervangen worden.

Recuperatie van de gordijnen was de volgende stap. Aan de straatzijde werden deze door de afdeling mode korter gemaakt zodat enkel de bovenste vensters korte gordijnen kregen. De twee gordijnen aan de zijde van de fietsrekken hebben we met het oog op de zon langer gelaten.

De jongens van 6EI hebben zich niet alleen over de elektrische aanpassingen gebogen maar ook over het monteren en herplaatsen van de gordijnen.

Om dit lokaal aan een zo groot mogelijke groep leerlingen te kunnen aanbieden, was het opdracht om zoveel mogelijk uniformiteit te bekomen betreffende de tafels en de stoelen. En ook deze uitdaging is afgevinkt!

Een extra touch kwam er na een gesprek met de vijfdejaars hout. Een wanddecoratie op de lange achterwand zou de kers op de taart worden!

Tyrese en Alyssa stonden klaar met verf en borstel om er een lap op te geven. Met geduld en precisie gingen ze aan het werk.

Het resultaat is oogverblindend en het respect van iedereen is groot. Prachtig gedaan en zoals de tekst het toont: “SAMEN SILA”.

Samen hebben we dit lokaal een nieuw leven gegeven en is G022 een lokaal geworden waar elke leerkracht nu met plezier zal binnenwandelen.

We zijn nog niet klaar – de G-blok heeft nog voldoende uitdagingen – maar de leerlingen worden alsmaar meer ervaren. Net dat is een van de pijlers van deze opdracht.