Initiatie EHBO voor II A-Stem

Op maandag 19 december 2022 kregen de leerlingen van II A-Stem een initiatie EHBO. De leerlingen werden in 3 groepen verdeeld en volgden zo verschillende workshops. Deze workshops werden gegeven door onze collega’s Peter Peeters en Veerle Wildiers. Ook konden we rekenen op de stagiaire van Veerle.

Er werd dieper ingegaan op reanimatie, ze kregen een initiatie wondverzorging en leerden ook bewusteloze personen veilig te verplaatsen en in een veilige houding te leggen. Ook de Heimlich manoeuvre heeft geen geheimen meer voor onze leerlingen.

Als kers op de taart werd er door onze collega’s een figurant voorzien die met zijn toneeltje en een nagemaakte wonde de leerlingen toch deed twijfelen of deze wonde nu echt was of niet.

De leerlingen gingen enthousiast aan de slag. Reanimeerden alsof hun leven ervan af hing, legden verbanden aan en brachten hun bewusteloze medeleerlingen in veiligheid. Het was een erg geslaagde voormiddag!

We wensen dan ook onze collega’s Peter en Veerle nog eens extra te bedanken voor hun inzet!

De leerkrachten van II A-Stem