Persoonlijke hygiëne bij 3 zorg en welzijn

Ons derde jaar Zorg en Welzijn leerde in het vak ‘gezondheid en welzijn’ allerlei zaken over persoonlijke hygiëne. Een interessant thema waar geen enkel taboe uit de weg werd gegaan. Van haar-, tot hand-, tot mondhygiëne.

Ook stonden ze even stil bij de duurzaamheid van verschillende producten die ze gebruiken bij hun dagelijkse verzorging.

Het besluit van onze leerlingen was zorgwekkend: “Er worden wel echt heel veel plastic verpakkingen in de vuilnisbak gegooid.” 

Om dit milieuprobleem verder aan te pakken werd de theoretische les omgezet naar de praktijk. Onze leerlingen zijn na deze lessen in staat om zelf ecologische tandpasta met een vleugje sinaasappelsmaak te maken. Ook vloeibare handzeep met rustgevende lavendelgeur is geen onbekende meer.

Na het zelf uittesten van deze heerlijke tandpasta was het voor sommige leerlingen in het begin wel een vreemd gevoel in de mond. Het is namelijk een fameus smaakverschil met de gewone en gekende tandpasta. Maar hé, onze dagelijkse gewoontes kunnen doorbroken worden. Toch?

Als afsluiter van het thema poetsten onze leerlingen hun tanden op het gekende beverlied. Twee minuten poetsen van links naar rechts, binnen, boven en buitenkant. Het kan saai zijn, maar niet met Ben de Bever. Die lost dit op met zijn aanstekelijk lied.

Een leerrijke les, alweer. Benieuwd naar het volgende thema!