IO boeken en koeken met 6S

In het kader van integrale opdrachten worden onze laatstejaarsstudenten van de sociale richting binnen het ‘IO boeken en koeken’ uitgedaagd om volledig zelfstandig een voorleesproject te organiseren. Zoals het thema van dit IO al deels duidelijk maakt, werd er in groepsverband een bewuste doelgroep, boek en koek uitgekozen om verwerkt te worden tot een harmonisch en onvergetelijk voorleesmoment.

Na lang zwoegen en zweten aan de voorbereidingen mochten de eerste groepen dit al uittesten in een eerste oefenmoment. Momenteel nog voor elkaar, binnenkort op verplaatsing in een zelfgekozen instelling.

Hun zelfgekozen recept mocht alvast uitgewerkt worden in de keuken. Geslaagde havermoutmuffins met een toets van chocolade, lekker zachte wafels met een chocoladetopping en nog zoveel meer. Mmm… al was het niet voor alle groepjes even duidelijk wat een ‘snuifje’ zout was. Oeps, maar oefening baart kunst! De brookies waren dan weer een groot succes waardoor de rest van de klas met plezier stond aan te schuiven voor een stukje.

We kijken alvast uit naar de tweede kookles van
deze klas 6Sc. De trend is gezet!