De missie “SilaSpa” van eenheden 5EI, 5EID, 5HB en 5LC

Maandag 27 maart. De rekruten van 5HB, LC, EI en EID verzamelden op de Silakazerne voor de briefing van hun opdracht. Ter voorbereiding volgden er sessies kompas – en kaartlezen, sjorren, dogtags maken … Ook het rantsoen voor de beslissende dag werd zorgvuldig klaargemaakt.

Na de middag werden de schietsalvo’s geoefend, zowel individueel als in peloton.

Dinsdag 28 maart. Bij het krieken van de dag stapten onze dappere soldaten de bus op richting Spa. Aangekomen op de commandopost werden de verdere instructies gegeven. Daarna was het tijd voor een verkenningstocht onder leiding van de sergeanten.

’s Middags werden we aangesterkt door een warm broodje curryworst.    De drie troepen werden op verschillende plaatsen gedropt, voorzien van kaart en kompas met de nodige coördinaten. Het was een kwestie van  anderen spotten maar zelf niet gezien te worden en als eerste de brandstoftank te veroveren! Hoewel niet iedereen de sluiptechnieken onder de knie had, werden alle eenheden gelukkig herenigd en beloond met een warme groentesoep. Moe maar voldaan keerden ze terug naar hun kazerne.

Heel wat kennis er ervaringen rijker vertrokken onze recruten naar het thuisfront na een welverdiend terrasje.