Italiëreis 2023

Arrivederci!

Met spijt zeiden we deze woorden, want het betekende dat de reis erop zat.

Op woensdag 29 maart vertrokken we in het holst van de nacht richting Italië met 111 frisse en montere leerlingen en 10 leerkrachten. We keken al maanden uit naar deze 10-daagse eindejaarsreis. Na het eerstejaarskamp in de Hoge Rielen zou dit ons tweede hoogtepunt worden aan SILA. En ja hoor, de verwachtingen werden ruimschoots ingelost.

We zoefden met twee fantastische chauffeurs door Italië, Wouter en Hilde. Zij zorgden voor een gerust gevoel in de bus, maar vooral ook voor een dagelijkse portie ambiance in de bus. Goeiemorgen morgen, een Pizza Calzone smaakt naar meer in Romé…. zullen voortaan onlosmakelijk verbonden zijn met de Italiëreis.

Van Salsomaggiore ging het naar Firenze: de David stond in volle glorie op ons te wachten en wij zagen dat het goed was. We bezochten de Medici kapel, de Uffizi, het Da Vinci museum en verkenden de stad onder leiding van onze leraar-gidsen.

In Rome werden we begroet door Paus Franciscus, vraten we wandelkilometers en waanden ons The Gladiator in het Colosseum. Op het Forum Romanum leidden de Latinisten ons rond.

Na Rome trokken we naar Pompeii. Als volleerde historici gidsten leerlingen hun klas door de restanten van deze vulkaanstad.

We reden verder naar het zuiden: de zon en Sorrento tegemoet. De volgende ochtend namen we de boot naar Capri.  De natuurwandeling was een welkome afwisseling in het drukke programma vol stenen uit de oudheid. We genoten van de mooie uitzichten, de stijve kuiten en konden in de namiddag relaxen op het strand.

Via Assisi waar we goedendag zeiden aan Franciscus en Clara, reden we naar onze laatste stop: Perugia! We werden nog kort gegidst door deze mooie historische stad en gingen op zoek naar enkele mooie souvenirs. De laatste pizza’s van en met Italiaanse bodem stilden onze honger.

Op vrijdag 7 april kwamen we met een koffer vol herinneringen én vuile was weer aan in Westerlo. De verhalen, de bezoeken, de leuke momenten die we beleefden, de vriendschapsbanden die werden gesmeed tijdens deze reis zullen we voor altijd bij ons houden.

Arrivederci 🙂