STEM-Jobbeurs

Op dinsdag 9 mei 2023 hebben wij in de refter van onze bovenschool voor de eerste maal een Jobbeurs georganiseerd.  Dit evenement kaderde in een groter initiatief waarbij onze leerlingen uit de 6e en 7e jaren van de STEM-studierichtingen met hulp van een externe partner vooraf een intensieve sollicitatietraining doorlopen hebben.

23 bedrijven uit de omgeving van Westerlo hebben aan dit project meegewerkt. Verschillende recruiters van die bedrijven hebben onze leerlingen tijdens de beurs onderworpen aan reële sollicitatiegesprekken en hen ook tips en tricks gegeven om hun sollicitatievaardigheden bij te schaven.

Vooral voor onze leerlingen uit de arbeidsgerichte studierichtingen die op de drempel van hun beroepsloopbaan staan was dit een unieke kans om hun skills en vaardigheden te etaleren. Uit de eerste gesprekken na de beurs met leerlingen en recruiters lijkt het erop dat het opzet geslaagd is en dat er een aantal vacante betrekkingen zijn ingevuld.

Voor zowel leerlingen als bedrijven kunnen we terugkijken op een geslaagde editie en we kijken er al naar uit om hier volgend schooljaar een vervolg aan te breien.