Drielandenreis

Bij het krieken van de dag vertrokken woensdag 10 mei de leerlingen van 5 en 6 EI, EID, HB en LC  richting Nederland. Na een vlotte busreis maakten we onze eerste halte in Valkenburg. In de mergelgrotten leefden de leerlingen zich uit in “Bounce valley” en tijdens een lasergame. Ondertussen was iedereen wel wakker en verkenden we het gezellige stadje.

’s Middags reden we door naar het Drielandenpunt in Vaals waar we iedereen vereeuwigden op de foto. Hierna reisden we verder naar onze eindbestemming Mannheim in Duitsland voor onze eerste overnachting.

Dag twee was goed gevuld met een paar musea: Sinsheim en Speyer waar je onnoemelijk veel speciale voertuigen vindt; moto’s, F1-wagens, duikboten, helicopters, de Concorde, ruimtevaarttuigen… Onderweg naar Speyer maakten we voor onze voetballiefhebbers een fotostop aan het stadion van Hoffenheim. We sloten af met een avondje stappen in Mannheim City.

De laatste dag trokken we in de voormiddag naar het circuit in Hockenheim. De trainingen voor de wedstrijd waren volop bezig terwijl de gidsen ons rond loodsten in de VIP-tribune, de openlucht-tribunes, zelfs in de pitboxen en tot op het podium! Een unieke ervaring met heel wat technische info! Daarna zetten we koers richting Westerlo maar maakten we nog een laatste stop in het oudste stadje van Duitsland, Trier. De leerlingen kregen de kans om een hapje te eten en te genieten van de mooie gebouwen zoals de Porta Nigra. Moe en voldaan, gingen we onze laatste rit tegemoet en arriveerden we veilig en wel in Westerlo.