Sous le ciel de Paris

Begin mei hebben onze leerlingen 6E-6EE-6EM en 6M bekende bezienswaardigheden en verborgen parels van Parijs verkend.

Gedurende drie dagen werden onze leerlingen ondergedompeld in de wereldstad die Parijs is. Er kropen heel wat kilometers in de benen, en ook het ondergronds metro netwerk, kent voor onze leerlingen geen geheimen meer. Als volleerde pendelaars reisden ze van de ene mooie plek van de binnenstad, naar de andere.

We leerden Parijs kennen als een stad boordevol cultuur: van de mooiste kunst uit het Louvre tot de meest prachtige beeldhouwwerken uit Musée Rodin.

We lunchten onder het vele groen dat Parijs te bieden heeft. En hoewel deze stad volgebouwd is met het ene gebouw, nóg mooier dan het volgende, ademt het centrum van Parijs ook groen en dus vooral ook zuurstof.

We leerden Parijs kennen in de vroege uurtjes (dat was niet altijd evident …) en ook by night wist Parijs ons te bekoren, tijdens een boottocht op de Seine. Om 22.00 uur ging die tocht op het water gepaard met veel ‘ooohs’ en geflits van menig smartphone, toen de Eifeltoren sous le ciel de Paris, prachtig verlicht werd.

We genoten drie dagen van cultuur, van het beste eten én drinken in kleine Franse barretjes.  We taterden er op los op de trappen van de Sacré Coeur, keken onze ogen uit aan het kleurrijke Centre Pompidou en genoten van uitgestrekte vergezichten op La Tour Eiffel.

We genoten met volle teugen van een gemoedelijke sfeer. Van leerlingen die klas overstijgend elkaar beter leren kennen en leerkrachten die we nóg beter mochten leren kennen, buiten de grenzen van hun klaslokaal.

Het was goed.
Het deed ons deugd.
Het was onvergetelijk.