Homo Neerlandicus

In het vijfde jaar theoretisch kregen de leerlingen voor het vak Nederlands steevast elke week een aantal vragen voorgeschoteld die gingen over de les van de week ervoor. Elk juist antwoord leverde daarbij een punt op en zo konden de leerlingen onderling in competitie gaan om zo de Homo Neerlandicus van hun klas te worden.

De 4 finalisten uit elke klas namen het vandaag op tegen elkaar om zo te bepalen wie de enige echte Homo Neerlandicus zou worden.

Sam Torfs,
Lotte Michiels,
Floor Dens
en Alyssa Cools

betraden zo de taal- en letterkundige arena en verdedigden met verve hun klas. Hoewel de competitiedeelnemers ijzersterk waren, kon de precies uiteindelijk maar naar één persoon gaan… dé Homo Neerlandicus en dat werd …

Alyssa Cools,
een dikke proficiat voor haar, maar natuurlijk ook voor alle deelnemers!