5de jaren A-finaliteit op LIA-kamp

Woensdag 7 juni spoorden 5 EI, EID en VZ naar Barvaux. Daar wachtte een idyllisch plekje hen op…! Een immer groen grasveld omringd door hectaren bos, nodigde uit om de tentjes op te slaan. Helaas mochten we geen kampvuur maken door de aanhoudende droogte. Maar onder de middag bracht een frisse regenbui de nodige verkoeling en de zege voor ons kampvuur. In de namiddag vond de kajaktocht plaats op de Ourthe onder een stralende zon. Dat was genieten! ’s Avonds ging het beruchte nachtspel door wat eindigde met een lekkere hotdog en marshmallows bij het kampvuur. Zalig toch…!

Donderdag brak groep 1 hun tenten op en arriveerden de leerlingen van 5HB, LC, MR en RV. Even enthousiast als de anderen installeerden zij hun tentjes, namen een stevig middagmaal en maakten zich klaar voor de afvaart van de Ourthe. Onze kajaktocht startte met een zonnige 26 graden waardoor het water alle kanten uitvloog en niemand droog bleef… Na de pauzestop met bevoorrading van een hapje en een drankje, dreigden de onweerswolken en kondigde gedonder onheilspellend weer aan. We zetten volle vaart koers richting Palogne maar konden helaas niet ontkomen aan een immense regen – en hagelbui, net toen we “gezellig” vast zaten met onze kajaks… Een tweede hagelbui spaarde ons evenmin bij de aankomst. Kletsnat en volledig afgekoeld tot een buitentemperatuur van slechts 15 graden, doken we de douches onder. Maar hierbij stopte het jammer genoeg niet: onze kampplaats had het evenzeer fel te verduren gekregen: bomen omver gehageld, paden overspoeld, tentjes omgewaaid en onder gelopen… Wat een ravage! Droge en natte spullen werden gesorteerd. Conciërge Monique waste en droogde alle natte kledij van onze leerlingen. Collega’s reden naar het centrum van Barvaux en zaten uren bij de droogtrommels met natte slaapzakken…

Maar zoals altijd komt alles weer goed en konden alle spelletjes, het nachtspel en het kampvuur uiteindelijk weer doorgaan!

Vrijdagmorgen brak de zon door; ideaal om onze spek met eitjes buiten te bakken. Tijd om weer naar huis te keren…

Ook dit jaar zagen we weer een knap staaltje samenwerking van onze leerlingen en collega’s, zelfs in de meest barre omstandigheden!

Het bewijs van een geslaagd lia-kamp…
Thanks everybody!