4BO à Rochefort

Begin oktober vertrokken onze 4BO’ers richting Rochefort. Een week Frans spreken op verplaatsing, wat een uitdaging. Hoewel de meeste leerlingen met een klein hartje vertrokken, kwamen ze er al snel achter dat Frans spreken niet zo heel moeilijk is, zolang je het maar met het juiste accent doet. Van taalspelletjes, waarbij sommige leerlingen dachten extra punten te scoren met hun groepsnaam (fanclub de Martin) tot het interviewen van lokale bevolking, geen opgave was te groot voor onze leerlingen.

Zo’n hele week weg tilt niet alleen het niveau Frans naar omhoog, maar ook de sfeer binnen de klas. Ritmische oefeningen, spelletjes tegen de tijd, een zelfverdedigingscursus, logeren in een gastgezin… zorgden ervoor dat we elkaar nog beter leerden kennen. Zo weten we nu dat Seth et Mathis ’s ochtends graag ‘pain perdu’ eten, Norah een opleiding kan starten aan de circusschool en Keano en William goed overweg kunnen met pijl en boog.

Kortom, de taalstage was een groot succes!

‘’We zijn ook naar het dierenpark van Han-sur-Lesse geweest, waar we een bruine beer hebben gespot.’’
(Yana en Floor)

‘’In de gastgezinnen spraken we Frans en ontdekten we de typische gerechten van Rochefort.’’
(Eline en Julie)

‘’We vonden de familie waarin we verbleven heel sympathiek.’’
(Mathis en Dante)

‘’Het was een coole ervaring met veel avontuurlijke activiteiten.’’
(Amber en Tijl)