Dirk is best OK

Toen ons gezegd werd dat Dirk Bracke onze school kwam bezoeken, dachten we: “pff… een lezing van twee uur!” Maar omdat we vooraf al twee boeken van hem moesten lezen, raakten we stilaan meer geïnteresseerd in zijn werk. Enkele weken later, op 25 april, gingen we naar het auditorium om naar hem te luisteren met de gedachte: “alles is beter dan les”. En zo was het ook.

Dirk Bracke liet ons weten hoe hij zijn boeken zo realistisch kon schrijven. Voor zijn boek Het Engelenhuis ging hij bijvoorbeeld de gesloten instelling voor criminele meisjes in Beernem bezoeken om hen vragen te stellen over hun leven en hoe ze er terechtkwamen. Zo kon hij in hun huid kruipen, zodat het leek alsof het boek door de meisjes zelf geschreven was.

Later in de lezing vertelde de auteur over zijn boek Black, dat gaat over twee bendes die leven in de straten van Brussel. Dit boek werd verfilmd door Adil El Arbi en Bilall Fallah en was een groot succes. Ook andere boeken van Dirk Bracke werden verfilmd en er zullen er nog volgen.

Hier en daar leukte hij de lezing op met een trailer, een mopje of zijn eigen ervaringen waardoor we aandachtig naar hem konden blijven luisteren.

Onze conclusie: volgend jaar mag hij zeker terugkomen.

Britt Laeremans en Daria-Maria Popa van 3LAb