Te gast bij MidKent College

4IW, 4EE, 4EM, 4E en 4M vertrokken op 3 mei om 5.30u naar Kent. Hun reisverslag doen ze hieronder uit de doeken.

3 mei
Rond tien uur verlieten we de Euroshuttle en zetten we voet op Engelse bodem in Dover.

We bezochten de tunnels onder Dover Castle. De tunnels werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog en liggen 60 meter diep. Daar lagen ze veilig om de leiders en hun communicatiemiddelen te beschermen tegen de bombardementen van Nazi-Duitsland.

Na dit bezoek reden we verder richting Canterbury. Aan de hand van een stadswandeling maakten we kennis met de stad en snoven we er wat cultuur op. Het vrije moment was de laatst geplande activiteit van de dag. Voor velen was een bezoek aan KFC toch het hoogtepunt. ’s Avonds werden we in groepjes opgehaald door onze gastgezinnen.

4 mei
Om 9.15u vertrokken 4E, 4M en 4EM naar het Historic Dockyard Museum in Chatham, terwijl wij van 4IW en 4EE werden afgezet bij MidKent College. Het programma dat onze begeleiders voor ogen hadden, werd niet helemaal volgens plan uitgevoerd. In plaats van met de vingers te draaien, zijn we dan maar gaan lassen in virtual reality. Tegen de avond namen alle klassen deel aan een voetbaltornooi, samen met MidKent College.

5 mei
In de voormiddag kregen we een theorieles over automechanica in MidKent College en dan reden we verder naar Rochester voor onze laatste stadswandeling. Daarna met de bus op de ferry richting huis.

Willem Bormans
4IW