Onvergetelijke Olympic Moves

Dankzij de prachtige resultaten van onze softbal -en voetbalploeg tijdens het voorbereidende Olympic Moves-toernooi mochten deze tweedejaars vandaag de eer van de school verdedigen tijdens het grote finaletoernooi in Brussel. En alsof dat nog niet genoeg was, werden àlle tweedejaars getrakteerd op een grootse sportdag in en rond het Koning Boudewijnstadion zodat ze onze schoolploegen naar de overwinning konden schreeuwen.

De jongens van de voetbalploeg deden het, ondanks de moeilijke omstandigheden, uitstekend. Helaas eindigde het finaletoernooi voor hen wel in de eerste ronde, maar ze mogen terugkijken op een prima prestatie!

Wat de dames van de softbalploeg presteerden, is echter onbeschrijfelijk.

Onze Sila Softballadies speelden de pannen van de dak!

Na een wat trage start, kwamen de meisjes van het tweede jaar – met coach Tine Cannaerts – helemaal op dreef. Ze bereikten nipt de halve finale, maar vanaf dan stegen ze boven zichzelf uit. Misschien ook dankzij de (zeer) luide steun van de talrijke leerlingen en leerkrachten die de ploeg kwamen aanmoedigen.

Na een bloedstollende halve finale was de euforie bij iedereen énorm: de finale was bereikt! De softballadies moesten nog één keer alles uit de kast halen om ook die laatste horde te overwinnen. De tegenstand was lastig en de vermoeidheid sloeg genadeloos toe, maar de meisjes deden het onwaarschijnlijke: na een zéér felbevochte finale konden ze zich dé Belgisch Olympisch schoolkampioen softbal kronen!

Wat een prestatie!

De softbalploeg, de leerlingen en leerkrachten gingen uiteraard helemaal uit hun dak tijdens de plechtige huldiging in het Koning Boudewijnstadion.

Onvergetelijk!