Lierke plezierke

Lier, het moet één van de meest onderschatte Vlaamse steden zijn… Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen! De mensen die als eerste gingen overtuigd worden van de schoonheid van Lier werden de leerlingen van 2hW en 2iW. Zij kregen de stad als schoolreisbestemming.

Helaas wou het weer niet echt meewerken…

Onder een dik wolkendek en met de eerste regendruppels op komst vertrok de ontdekkingstocht op de Grote Markt bij het stadhuis. De leerlingen legden in groepjes een fotozoektocht af op zoek naar de mooiste plekjes in de stad.

Na een uitgebreide middagpauze – de leerlingen mochten immers ook de winkels en het lekkere eten van Lier ontdekken – konden we inschepen voor de boottocht. Tijdens deze – helaas doorregende – rondvaart vertelden de leden van de Koninlijke Moedige Bootvissers verder over de geschiedenis van Lier voor het geval de leerlingen nog altijd niet overtuigd waren van de kwaliteiten van ‘Lierke plezierke’…