Op naar de Heizel!

In het begin van het schooljaar zijn wij met onze Middenschool opnieuw in het project Olympic Moves gestapt. Dit is een sportprogramma dat jongeren via een leuke competitie aanzet om meer te sporten en zo de olympische waarden te ontdekken.

Het programma telt drie fases. De eerste fase bestond uit zes sportinitiaties die plaatsvonden tijdens de lessen LO. De workshops werden gegeven door ervaren monitoren en gediplomeerde trainers. De bedoeling van deze sessies was zowel de leerlingen als de leerkrachten klaarstomen om in competitie te gaan met andere scholen.

Vandaag stond er een zeer belangrijke fase op het programma…

Onze schoolploegen – en hun trainers/coaches – moesten het in twee sporttakken (voetbal en softbal) opnemen tegen verschillende scholen uit de provincies Antwerpen en Limburg. En we hebben het super gedaan! De voetballers (jongens) hebben met veel overmacht en goed voetbal het tornooi gewonnen. Ook onze softbalmeisjes hebben dit jaar wéér geweldig gepresteerd en iedereen verslagen!

Dit maakt dat beide teams zich hebben geplaatst voor de finale in het Koning Boudewijnstadion!

De finaledag in het Koning Boudewijnstadion is dé apotheose van Olympic
Moves. Aan deze finale is overigens nog een leuk extraatje verbonden voor al onze leerlingen van het 2de jaar… Ze mogen niet alleen mee gaan supporteren voor onze schoolploegen, maar ze krijgen er nog een gratis sportdag bovenop!

Zo kunnen ook zij proeven van verschillende disciplines en strijden om goud!