SILA boven in wiskundebad

Vandaag trokken we met 6EW, 6LW, 6NWa en 6NWb naar de universiteit van Antwerpen om ons een hele dag te laten onderdompelen in een wiskundebad.

En wie tikte er bij de eindsprint als eerste aan, denk je?… Onze leerlingen.

We konden kiezen uit enkele workshops. Sommige leerlingen kozen voor een workshop over cryptografie, anderen bestudeerden paradoxen en nog anderen gingen aan de slag met wiskundige modellen. Tijdens de voormiddagsessies werden de nodige wiskundige theorieën aangereikt waarmee de leerlingen tijdens de namiddagsessies allerlei problemen moesten oplossen in de vorm van een quiz of wedstrijd.

Onze leerlingen lieten zich van hun allerbeste kant zien. Ze gaven niet alleen blijk van mooie wiskundige vaardigheden, ze vielen vooral op door hun grote gedrevenheid.

Zo behaalden Joke A., Nele, Anouska, Sarah en Joke P. een welverdiende eerste plaats in de workshop over paradoxen.  Wout, Esther en Stan werden derde.  In de workshop rond cryptografie bezetten leerlingen van onze school de volledige top drie. Thomas, Sammy, Senne en Olaf finishten eerst, Emiel, Adam en Vincent sleepten de tweede plaats in de wacht, en  Fien, Stien en Elise gingen met de derde plaats aan de haal.

De leerkrachten waren apetrots op deze overdonderende resultaten. 6EW, 6LW, 6NWa en 6NWb zetten de Kempen nog maar eens op de kaart.

leerkrachten Katleen Abts en Melanie Weckx