Letterkoekjes tegen afval

Voor al die brave kinderen, die steeds hun afval netjes in de vuilbak gooien, bezorgde de Sint en zijn personeel vorige week een lading letterkoekjes aan onze school.  Aangezien de man het nogal druk heeft dezer dagen, vroeg hij de leden van het MOS-team en de leerkrachten om hulp. Zij vatten tijdens de pauze in de voormiddag post bij een vuilbak en bedankten iedereen, die zijn afval netjes in de knalgele vuilbakken op de speelplaats dropte, met letterkoekjes. Ondertussen gaven ze hun ogen de kost en verzamelden ze bij de rondlopende leerlingen alvast 5 tips om ook jouw pauze-afval op school tot een minimum te beperken:

  1. Breng een hervulbare drinkbus mee in plaats van wegwerpflesjes.
  2. Neem je tussendoortjes in een herbruikbaar doosje mee naar school.
  3. Koop geen koeken in individuele wegwerpverpakkingen, maar bak zelf een lading koeken of wafels.
  4. Breng een stuk fruit mee: gezond, lekker en van nature verpakkingsvrij
  5. Vermijd aluminiumfolie, plastic zakjes en plasticfolie. Leve de brooddoos!

De opruimploeg (6HW) die dinsdagmiddag de speelplaats schoonmaakte, sprokkelde deze keer slechts een halve zak zwerfvuil bij elkaar, een opmerkelijk resultaat. We hopen van ganser harte dat iedereen zijn afval tracht te beperken en in de vuilbak blijft deponeren!

Het MOS-team