IO 4S gidstocht

Roodgloeiend stonden ze, onze lijnen voor de ticketverkoop van onze welbekende ‘Gidstocht in Westerlo, de Parel der Kempen’. Een jaarlijkse traditie die al 9 jaar standhoudt binnen ons vak integrale opdrachten.

Zo nodigden onze leerlingen van 4Sa en 4Sb afgelopen vrijdag hun familieleden uit om mee op een geleide wandeling te gaan. Je kon er niet naast kijken, drie grote groepen trokken samen doorheen de gemeente. Weken werd er gezwoegd, gezweet en gerepeteerd om er te staan als volleerde gidsen. En dat deden ze, en of!

Stel je even voor; je wordt tijdens de 90 minuten durende tocht meegenomen langs verschillende monumenten en plaatsen. Dit alles verpakt in een cool thema. Bijvoorbeeld in een rol van een beroep, verschillende tv-programma’s of een game-spelletje. Daarbovenop word je uitgedaagd door mee te spelen in een quiz, te schieten met een pijl en boog, en zoveel meer.
Plots werden wij ook getuigen van een vader die zijn dochter weggaf aan het gemeentehuis. Eén voor één mooie momenten om te koesteren.

Trots werd er afgesloten met een deugddoende receptie waar onze leerlingen de koude en warme dranken serveerden en het publiek daarbovenop nog eens werd getrakteerd met een zelfgemaakt dessertje, gebakken tijdens hun les voeding.

Zoveel lovende woorden die onze leerlingen werden toegesproken. Het was hartverwarmend. Ouders glunderden en moedigden aan vanop de eerste rij, tantes en nonkels konden hun ogen niet geloven. En bommie en bompie? Die waren bovenal heel fier op hun kleinkind.

En waar was de leerkracht dan? Die stond met haar mond open te kijken, te genieten, maar bovenal ook te bewonderen. Wat een talent op SILA!

Super dikke proficiat aan al onze nieuwe gidsen. Ook aan de familieleden voor hun talrijke opkomst.