Driedaagse Bredene

Zon, zee en strand alles waar het hartje van onze vierdejaars STW en BE al een heel schooljaar vol afwachting naar had verlangd. Een avontuurlijke groep van 55 leerlingen en 5 begeleiders stonden vol verwachtingen in de startblokken om de driedaagse uitstap aan te gaan.

Eindelijk was het zover, woensdag 27 april vertrokken ze samen met de bus naar Gent voor een dag vol stadsspelen. ‘s Avonds aangekomen in ‘de duinpieper’ in Bredene konden de voetjes meteen onder tafel voor een heerlijke spaghetti. Als dessert werd er een mooie strandwandeling gemaakt met een adembenemende zonsondergang. Met een frisse blik was het alvast nagenieten van een eerste onvergetelijke dag. Uitkijken naar de volgende dagen voor nog meer ontspanning en plezier!

Donderdag werden alle leerlingen om half 8 verwacht aan het ontbijt. Bananen, druiven, chocoladebroodjes, chocomelk, cornflakes, vers brood, … verwennen werd al snel prioriteit nummer één voor de begeleidende leerkrachten. Met een bol buikje startte de voormiddagactiviteit; een doorschuifsysteem van creatieve workshops tot strandspelen. Er werd een zandkastelenwedstrijd georganiseerd met een kritische jury van Duitse toeristen. Kennis op het strand werd getest door weetjes af te toetsen. Vuilnis op het strand en in de duinen kreeg geen kans door een plogwedstrijd. Een mooi aandenken werd gemaakt door hun witte t-shirt een felle kleur te geven door het toepassen van een batiktechniek. Een leuk en verrassend experiment…

Met een volgeladen rugzak zwemgerief werd de tram om half twaalf een halt toegeroepen om richting Oostende te vertrekken. Bij aankomst stond er een lekker lunchbroodje en een drankje klaar. Kiten op het strand kon door het hoge water jammer genoeg niet meer plaatsvinden. Strandspelen werd een aangenaam alternatief voor de leerlingen die niet graag mee de zee op gingen. De overige 43 avonturiers kregen een wetsuit met bijhorende veiligheidsvest en een peddel om te gaan raften. Vijf boten werden opgepompt, duidelijke instructies en afspraken werden in de oren geknopen. Luidkeels liepen onze leerlingen het water in om de uitdaging met de golven aan te gaan. Bootjes vlogen de lucht in en het was stevig vasthouden aan de boot om zo weinig mogelijk zout water binnen te krijgen. Als groep werd er getrokken en gesleurd om hun doel te bereiken, voorbij de golven geraken. Na ongeveer 1uur en 30 minuten op zee vertoefd te hebben, werd de lucht weer uit de boot gelaten.

Moe en voldaan keerden ze terug naar hun verblijf voor een overheerlijke en zelfgemaakte BBQ. Klas 4BE mocht de groentjes snijden, 4Sa deed de aankleding van de zaal en 4Sb mocht hun klastitularis vergezellen aan de BBQ zelf. Wat een teams! Afsluiten van de avond deden ze met een wandeling naar de zonsondergang of gezellig tijdens het spelen van gezelschapsspelletjes met chips en frisdrank. Heerlijk!

Vrijdag werd de lat bij het ontbijt door de begeleidende leerkrachten nog iets hoger gelegd. Bovenop dit alles werden (zelfgemaakte) pannenkoeken gebakken, gekookte eitjes geserveerd, (vers)geperst appelsiensap en warme chocomelk uitgeschonken. Het werd al snel duidelijk dat enkel de bediening aan hun bed nog ontbrak om het perfecte plaatje van een ideaal ontbijt compleet te maken.

Daarna stond iedereen klaar voor een stevige wandeling van 7 km door de duinen richting Oostende om daar in groepjes te genieten van de stad zelf. Om 14 uur mochten we onze buschauffeur Kenny opwachten om voldaan terug te keren richting SILA.

… en hun koffer?!
Die zit nu boordevol mooie herinneringen, nieuwe vriendschappen en nog meer respect voor iedereen
die er bij mocht zijn.
O N B E S C H R I J F E L I J K .