Uitwaaien in Bredene

Van 26 tot 28 april trokken we met de klassen 4BO, 4MWa en 4MWb voor drie dagen naar de Belgische kust. Na een tussenstop in Gent, waar de leerlingen de stad verkenden aan de hand van een interactief spel, arriveerden we omstreeks 16u in Bredene.

Het kookteam stond ons al op te wachten met een lekkere versnapering. Na de kamerverdeling trokken we meteen richting het strand, wat vlak aan onze accommodatie lag. Enkele moedigen onder ons waagden zich meteen in zee, anderen voetbalden een beetje of lieten zichzelf ingraven in het zand.De geur van het avondeten (lekkere spaghetti, vers bereid door ons kookteam) lokte ons terug naar ons verblijf. We smulden onze buikjes rond.

Nadien volgde er een presentatie van de mogelijke studierichtingen in de 3de graad, gegeven door onze coördinator. We kregen de kans om heel wat vragen te stellen, en de klasleerkrachten en andere aanwezige leerkrachten probeerde deze zo goed mogelijk te beantwoorden. We vulden ook een document in waarin we reflecteerden over onze resultaten van het afgelopen schooljaar, dit alles om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op onze keuze voor het 5de jaar.

Sommigen van ons wilden de zonsondergang nog zien, dus deze groep leerlingen haastte zich nog eens naar het strand. Anderen kregen zin in een avondsnack en stortten zich opnieuw op de overgebleven spaghetti of een stukje fruit.
Omstreeks 10u moesten we naar onze kamer en rond 11u moesten de lichten uit en stil zijn..

Donderdagochtend werden we verwend met een uitgebreid ontbijt:  ontbijtgranen, chocoladebroodjes, brood met een ruime keuze aan beleg, koffie, thee, chocomelk en fruitsap.

In de voormiddag namen we deel aan verschillende workshops: oude T-shirts van Sila werden gepimpt, we bouwden zandkastelen, deden een educatieve quiz en zochten schelpen en brandhout (voor later op de dag).

Net voor de middag vertrokken we met de ganse groep per tram naar Oostende, waar we broodjes kregen in de surfclub. Nadien konden we kiten (op het strand) of raften. Omstreeks 16u vertrokken we met een ervaring rijker, en onze snoet rood verbrand door de zon.

’s Avonds staken we zelf de handen uit de mouwen voor het avondeten: we sneden groentjes en hielpen Mr. Smeyers met de BBQ. Samen zorgden we voor een uitgebreid buffet.. Het was alweer smikkelen geblazen. Zeker het ijsje nadien als verrassing ging er heel goed in. Moe maar voldaan keerden we naar onze kamers.

Vrijdagochtend: Alweer een uitgebreid ontbijt. Deze keer met warme chocomelk en pannenkoeken.. Na het inpakken, opruimen van de kamers, keuken en eetruimte, vertrokken we te voet richting Oostende. Met behulp van de GPS op onze smartphone maakte we een mooie wandeling door de duinen en lieten we ons met de watertaxi de haven overzetten. In Oostende konden we een aantal uurtjes vrij rondlopen. Nadat de bus ons daar had opgepikt, gingen we opnieuw richting Bredene om onze valiezen in te laden en een laatste sanitaire stop alvorens terug richting Westerlo te vertrekken.. Na wat fileleed arriveerden we daar omstreeks 18u. Moe maar voldaan, met een koffer vol nieuwe ervaringen (en vuile was) en met gebruinde snoetjes.

Deze drie dagen waren alweer een heel mooi voorbeeld van ‘Samen Sila’