Babybezoek in 3MW

In het kader van de lessen Maatschappij en Welzijn in 3MW werd de afgelopen periode een volledige lessenreeks georganiseerd rond ‘de baby‘. De leerlingen hebben veel theoretische onderdelen bestudeerd en enkele weken geleden konden ze de theorie ook in praktijk zien!

Dankzij ‘Maud’, de dochter van Mevr. Vanermen, konden de leerlingen zelf ontdekken waar een baby van 4 maanden staat in de ontwikkeling.

We bestudeerden de lichamelijke ontwikkeling zoals de lengte en het gewicht. De leerlingen leerden meer over de motorische ontwikkeling zoals de babyreflexen, omrollen en grijpen. Verder kwamen aandacht voor voeding en veilig slapen aan bod.

Kortom Maud was het ideale didactisch materiaal voor deze lessenreeks! De leerlingen waren erg enthousiast en ook Maud heeft zich van haar allerbeste kant laten zien!

Dankjewel aan Maud (wat een schatje!) en Mevrouw Vanermen!