Survival in het huishouden

Jawel, we kennen het allemaal… survival in het huishouden. Soms moet je op zoek gaan naar creatieve oplossingen om het huishouden recht te houden. Wij op SILA hebben het geluk dat wij enkele straffe verzorgende leerkrachten hebben die wel raad weten met hun toverstaf. Zoals onze collega A. Embrechts, die wist wel raad met 16 tieners in de keuken, aan de wasmachine en achter de strijkplank.

SIMSALABIM! Onze leerlingen van de 3de graad ASO gingen in de vrije ruimte graag de uitdaging aan om hun handen uit de mouwen te steken. Eerst werd de basiskennis aangebracht: enkele aardappelen aan de kook brengen, vleesjes bakken à la Jeroen Meeus, groentjes stomen, tot wassen en strijken. Waarna deze module feestelijk werd afgesloten met mmm… heerlijke vers bereide hapjes!

ABRACADABRA! Deze groep leerlingen is met glans geslaagd in deze module ‘survival in het huishouden’. En volgend jaar op kot? Makkie! Zij kunnen zichzelf van A tot Z zelfstandig behelpen.

PIEF, POEF, PAF…deze module is af!