Wafelenbak op de dag van de leerkracht

Op een gewone schooldag rond 8.00u. ’s morgens vind je de directieleden steevast op hun bureau. Laptops worden opengeklapt, de eerste gesprekken worden nog voor de start van de lessen gevoerd.

Op 5 oktober – niet toevallig op de dag van de leerkracht – waren de directiebureaus echter onbemand, de directiestoelen leeg en de laptops nog dichtgeklapt.

Geen directie te bespeuren.

Waren ze in conclaaf? Niets was minder waar, stil en geruisloos verdwenen ze in de keuken. Ze ontpopten zich daar tot heuse warme bakkers. Gehuld in keukenschorten werd in plaats van de laptop het wafelijzer open en weer toe en weer open en weer toe en weer open geklapt.

Aan het begin van de voormiddagpauze werden de leerkrachten door heerlijke geuren naar de refter en lerarenkamer van de SILA Bovenschool en SILA Middenschool Oosterwijk gezogen. ’s Middags was het de beurt aan de SILA Middenschool Westerlo. De leerkrachten werden er zeer aangenaam verrast door vers gebakken Luikse wafels. Een warm en zeer gesmaakt teken van appreciatie en dank voor de vele leerkrachten.

Menig leerling heeft zich misschien afgevraagd waar die contente glimlach en die energieboost van hun leerkracht vandaan kwam.

Bij deze: het was de warme (wafel) attentie die het hem deed.

Ook op de sociale media werden onze leerkrachten in de bloemetjes gezet! Collega’s Kristof Jennes, Ward Maris en Céline Dils werden door respectievelijk Bednet en nws.nws.nws in de kijker geplaatst!