Lions club in samenwerking met 5HW

Elk schooljaar gaan de leden van de Lions Club op zoek naar goede doelen uit de regio die ze met hun vereniging financieel kunnen steunen. Bij die zoektocht doen ze elk jaar een beroep op leerlingen uit verschillende middelbare scholen. Dit jaar ging het om twee scholen uit Heist en onze school, Sila.

In onze school hadden de leerlingen van 5HW het geluk om hiermee kennis te maken. Allereerst gingen de leerlingen zelf op zoek naar een vereniging uit de buurt die ze financieel wilden steunen en graag wilden voorstellen aan de Lions Club. Tijdens de les gedragswetenschappen werkten ze aan de inhoudelijke kant van deze presentaties. Tijdens de les Nederlands schaafden de leerlingen hun presentatievaardigheden bij.

Bovendien gingen ze ook allemaal minstens één dag meedraaien bij de vereniging van hun keuze. Zo ervaarden ze ook wat hun gekozen vereniging doet en waar die vereniging precies voor staat.

In april zijn de leden van de Lions Club naar onze school gekomen, waarna ze vier groepen hadden geselecteerd voor de grote finale in Heist-op-den-Berg. Voor een volle zaal hebben vier groepen van onze school hun goed doel voorgesteld. Nadien kregen alle groepen een mooi bedrag van de Lions Club dat ze mogen schenken aan de vereniging die zij hebben vertegenwoordigd.

Een mooi project met allemaal blije, warme en
goedgevulde harten.