Fotografie: click and learn

Gedurende de lesuren ‘vrije ruimte’ maken bijna alle leerlingen van de derde graad ASO binnen hun lessentabel kennis met een bijzonder zelfgekozen project waarin ze zich gedurende twee lesuren per week kunnen verdiepen. Nieuw vanaf dit schooljaar is de invulling ‘fotografie: click and learn’.

Een ontdekkingstocht doorheen de visuele wereld. Stap voor stap werd er kennis gemaakt met het eigen fototoestel en de verschillende mogelijkheden hiervan. Het oog werd getraind door eerst alle inhoudelijke informatie toe te passen in verschillende opdrachten.

Volgende thema’s werden uitgebreid behandeld; kennismaken met materialen, compositie, scherpstellen, verschillende belichtingen, diafragma, sluitertijd, ISO-waarde. Ook het zelf volledig manueel leren instellen van verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld; natuur, portret- en modelfotografie werden hen niet onthouden.

Een enthousiaste groep van 27 leerlingen uit het 6de jaar werd geëntertaind om keer op keer het beste uit hun fototoestel te kunnen halen. Tijdens hun laatste les van dit project gingen ze met de fiets op uitstap naar de kinderboerderij ‘Het Ollemanshoekje’ te Herselt.

Onze leerlingen hadden duidelijk de juiste KLIK met de aanwezige dieren, say cheese!