Voorbereiding uitwisseling India 2023

Afgelopen vrijdag namen we de officiële start van de voorbereiding voor onze uitwisseling met India in november 2023. Onze leerlingen werden ondergedompeld in een heus India-bad.
We startten de dag met een niet-amoureuse speeddate met als doel elkaar te leren kennen. Er werd gepolst naar favoriete vakantiebestemming tot mooiste eigenschappen van elkaar. De trend was gezet, wat een enthousiaste groep leerlingen.

De begeleiders gaven hen wat uitleg over vooroordelen, typische culturele gewoonten uit India tot heilige lichaamsdelen. Deze opgedane kennis werd op een actieve manier verwerkt. Zo werd er kennis gemaakt met het aandoen van een Sari, er werd een spel gespeeld via bookwidget over geloof en bezienswaardigheden, ook het proeven en ruiken van typisch Indische specerijen en gerechtjes zijn nu geen onbekende meer.

We mogen als begeleidende leerkrachten al enorm trots zijn op deze leerlingen. Zij kijken alvast uit naar de verdere voorbereidingen die van start gaan begin september met als apotheose natuurlijk DE uitwisseling naar India zelf later het schooljaar…